Headerbild

KnatteCross

 

Motocross är ett roligt sätt att skaffa sig en god fysik. För barnen handlar det om både balans, koordination, kondition, styrka, uthållighet och naturligtvis mycket kamratskap och glädje.

Vårt mål är att få dig och din familj att komma till oss på Sandsjöbanan och se vilken fantastisk Knatte/ungdoms verksamhet vi bedriver!

 

Hur blir man crossförare?

  • Man behöver en motorcykel avsedd för motocross,
  • Man går med i en SVEMO-ansluten klubb
  • Är 11 år eller yngre kör man upp för Guldhjälmslicens.
  • Är 12 år eller äldre kör man upp för Nationell licens.
  • Sen behöver man träna, träna och ha roligt.
  • Idén är inte att bli stjärna över en natt, utan ha ett långsiktigt mål.

Vid Sandsjöbanan i Rödeby har vi också Brattlebanan. En väldigt omtyckt 50-65cc bana, där våra knattar med hjälp av RCK-crosskola, olika träningsläger och egen träning, utvecklas till duktiga crossförare. Vi har dessutom en rundbana där de allra minsta knattarna på 50cc kan börja.

 

När är det lämpligt för mitt barn att börja?

 

När ditt barn kan cykla utan stödhjul, bromsa, stanna och ej att förglömma ....svänga.

RCK har ingen anställd personal, allt arbete utförs ideellt och verksamheten blir vad vi själva gör den till. Alla är därför välkomna att hjälpa till med klubbarbetet. Det är summan av det ideella arbetet som klubbens medlemmar gör som bestämmer hur bra banan är och hur bra klubben fungerar !

Vi hoppas att Du ger Rödeby Crossklubb ett par timmar av din tid. Ta med dina barn till vår knattebana och låt dem prova en av världens roligaste sporter!

 

Rödeby Crossklubb