Headerbild

Bli Medlem

Om Rödeby crossklubb (RCK)

 
Rödeby crossklubb (RCK) är en ideell förening med cirka 300 medlemmar. Vår anläggning, Sandsjöbanan, består av två motocrossbanor och en Endurobana. Vår stora motocrossbana är 1745m. Vi har även en enklare juniorbana lämpad för yngre förare av 50-85cc. Endurobanan är cirka 5 km. Till RCK är alla välkomna, oavsett ålder och erfarenhet. Motionär eller elitåkare - nivån väljer du själv. För att få köra på anläggningen krävs förutom medlemsavgiften även en tränings/tävlings licens från Svemo. Detta gäller från 12år och uppåt.

Vi tycker det är viktigt att våra medlemmar kan utvecklas i sitt utövande av sporten så därför anordnar Klubben ett par gånger om året gemensamma träningsläger där medlemmarna ges möjlighet att få hjälp av erfarna tränare. förutom utveckling av sin körteknik så skapar detta en bra gemenskap i föreningen och vi har mycket trevligt tillsammans. 2004 startade klubben också en knattecrosskola för våra yngre åkare 50-85cc, vilket nu är ett årligt återkommande inslag i verksamheten.

I Rödeby crossklubb hjälps vi alla åt och gör vårt yttersta för att hålla en hög klass på vår anläggning och banor. 

Om du inte är medlem i klubben men ändå vill utnyttja vår anläggning så betalar du träningsavgift. Observera att all körning kräver att man har löst licens. Detta gäller även medlemmar.


Hur blir jag medlem?

För att bli medlem i Rödeby CK så fyller man i ansökningsformuläret via länken nedan och följer instruktionerna. Ett svar kommer automatiskt som bekräftelse på ansökan. Senare när vi godkänt ansökan och skrivit in er i medlemsregistret så skickar vi ut information om hur man ska betala medlemsavgiften. När man betalat in medlemsavgiften så är man medlem i klubben.

Klicka här för Medlemsansökan


Har du varit medlem under föregående år kommer du automatiskt att få information om vad som gäller för det nya året, vad det gäller medlemskap och betalning av medlemsavgift. Denna information kommer oftast ut i samband med kallelsen till årsmötet i februari, under förutsättning att vi har rätt adressuppgifter till dig.

Vad krävs av mig som medlem?
 
All vår verksamhet bedrivs ideellt, Vi har ingen anställd personal och därför krävs att vi alla bidrar på olika sätt för att hålla verksamheten igång. Hur mycket man kan hjälpa till och vad man är bra på är olika från person till person. Men ju mer vi hjälps åt, desto bättre blir föreningen. Det viktiga här är att ALLA medlemmar deltar vid minst fyra arbetstillfällen. Beroende på hur mycket andra uppgifter en medlem har i klubben så kan dessa fyra arbetstillfällen diskuteras.
Här följer några exempel på saker som alla vi som är medlemmar bistår med:

  • Varje förare (eller dess målsman) skall vara träningsvärd en till två gånger per år. Man anmäler sig till detta i början av året när träningslistan kommer ut.

  • Alla medlemmar ska bemanna kiosken en till två gånger under året.

  • När vi arrangerar tävlingar behöver vi samla en styrka på ca 80 personer till olika roller som exempelvis flaggvakt, start, sekretariat, tävlingsledare, kiosk, grill osv. Som medlem är det jätteviktigt att man är med och hjälper till på tävlingarna. Dessutom brukar vi ha riktigt kul när vi gör det, även om man ofta är rätt trött efteråt.
  • Föreningen anordnar ett antal gemensamma arbetsdagar varje år där samtliga medlemmar som har möjlighet ska delta.

Utöver det finns massor med saker som man kan ta tag i om man kan och orkar. Alla initiativ är mycket uppskattade. Vad är du själv bra på? Kan du datorer, köra hjullastare, snickra, utbilda, arrangera fester eller laga mat? Du kanske är ett styrelseproffs, ekonom eller projektledare? Förutom att göra saker och nätverka tillsammans med en massa andra kul människor, så kan man lära sig en hel del som man har nytta av i "det civila". Anmäl ditt intresse och häng med.